Mudra priča koja će vam otvoriti oči

Mrzite nekoga iz dna duše? Nakon ovoga ćete se dobro zamisliti!

Učiteljica je jednog dana zamolila svoje učenike da svako od njih u školu donese nekoliko jagoda u plastičnoj kesi s napomenom da: koliko osoba mrzi, toliko jagoda treba donijeti.

Mrzite nekoga iz dna duše? Nakon ovoga ćete se dobro zamisliti!

Sljedeći dan sva su djeca donijela svoje jagode s imenima. Neki su imali dvije, neki tri, neki pet, a neki čak i 20 jagoda. Učiteljica im je tada rekla da te jagode moraju nositi sa sobom gdje god da idu i to pune dvije sedmice.

Kako su dani prolazili, učenici koji su imali veći broj jagoda počeli su se žaliti da im je preteško i da je miris nepodnošljiv. Po završetku prve sedmice učiteljica je učenike upitala: “Kako ste se osjećali tokom ove sedmice?” Djeca su se samo žalila, a učiteljica im je rekla:

To je vrlo slično onome što nosite u srcu kada ne volite neke ljude. Mržnja čini srce bolesnim, a vi tu mržnju nosite svuda sa sobom. Ne možete podnijeti miris pokvarenih jagoda… Zamislite kako onda mržnja i ogorčenost utiču na vaša srca kada ih nosite u sebi svakog dana.

Srce je predivan vrt, koji treba svakog dana čistiti od korova. Oprostite onima koji su vas naljutili. Tako u svom životu stvarate prostor za dobre stvari. Postanite slađi, a ne gorči. Motivišite druge da očiste svoje srce

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš