Kompanija dizajnira prilagodljiv namještaj koji "raste" s djecom

Holandski brend Teehee dizajnira zanimljive komade namještaja za dječije sobe, koji daju dašak razigranosti svakodnevnim zadacima.

Kolijevka "Illa" može se pretvoriti u krevet, kao i kauč, a uključuje dodatak stolića koji se može koristiti za presvlačenje bebe ili kao radni sto.

Namještaj uključuje police sa prostorom za skladištenje knjiga ili igračaka, kao i nosač za vješalice, a sve ovo se može prilagoditi i starijim uzrastima djece.

Kolijevka "Illeta" je sličnog dizajna, ali uključuje veći ormar sa više prostora za odjeću. Također se može koristiti u druge svrhe kako djeca rastu.

"Bebe i mališani nisu veliki pobornici promjene, njihove sobe postaju skloništa gdje provode mnoge sate i trebali bi se osjećati sigurno u njima. Volim da mislim da dizajniram 'domove' koji će rasti sa njima", kaže osnivač branda Teehee Dolors Teixidor.

Drugi komadi u Teehee kolekciji uključuju samostalne kolijevke i krevete, kao i set jastuka i posteljinu izrađenu od tkanine sa uzorkom.

Nekoliko dizajnera pažnju je usmjerilo prema proizvodima za djecu, koji se trenutno vode kao velika tržišta za dizajnerske brendove.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš