Top destinacije

Italija i Bugarska najatraktivnije lokacije za zimovanje

Italija je najjeftinija zemlja u Evropi za ovogodišnje zimovanje s četiri svoja odmarališta koja se nalaze u prvih deset top destinacija, piše Telegraph.

Ako posmatramo cjenovnik u zadnjih nekoliko godina, Bugarska je na prvom mjestu u istraživanju Post Officea, s vikend putovanjem koje je duplo jeftinije od njenih alpskih konkurenata.

Najvišu poziciju na ovoj rang-listi zauzima Italija s odmaralištem Bardonecchia, a italijanska odmarališta Sestriere, La Thuile i Cervinia su također ušla u top deset evropskih destinacija ove zime. Zanimljivo je istaći da je primjerice Kranjska Gora u Sloveniji zauzela visoko treće mjesto. Na četvrtom mjestu je Vemdalen u Švedskoj i austrijski Rauris na petom.

Inače, istraživanje Post Officea vrši procjenu troškova vezanih za plaćanje upotrebe skijaških staza, žičare, iznajmljivanje opreme i eventualne ski lekcije. Također, u cijenu je uključeno i korištenje kantine. Istraživanje nije uzelo u obzir troškove smještaja ili letova, niti kvalitetu odmarališta i njegovog skijališta.

"Bugarska je poznata kao nezaobilazna destinacija za skijanje, pa je malo čudno što je Italija ove godine na prvom mjestu. Međutim, sjajno je vidjeti kako iz godine u godinu raste broj zainteresiranih turista kada su u pitanju zimovanja", rekao je Chris Logan, generalni direktor Crystal Ski Holidays, organizacije koja je sprovela istraživanje zajedno s Post Officeom.

Isto tako, Post Office također je razmotrio troškove u skijalištima širom SAD-a i ustanovio je da je Kanada značajno jeftinija od SAD-a s tri destinacije (Banff, Tremblant i Whistler) koje koštaju manje od nekih najpopularnijih lokacija za zimovanje u Sjevernoj Americi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš