Odlazak filmske legende

Preminuo srbijanski glumac Velimir Bata Živojinović

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u 22:45 sati u bolnici Sveti Sava u Beogradu u 83. godini, nakon duge i teške bolesti, javljaju srbijanski mediji.

Preminuo srbijanski glumac Velimir Bata Živojinović

Nekoliko dana prije vaskršnjih i prvomajskih praznika zdravlje Bate Živojinovića naglo se pogoršalo. Upućen je u bolnicu Sveti Sava gdje su ga ljekari poslije teškog moždanog udara, prije četiri godine, pridigli i poslije oporavka u Selters banji procijenili da mu je gotovo isto tako ljekovita kućna njega.

Prije posljednjeg moždanog udara Bati je 2006. godine oslabilo srce.

Tako je počelo urušavanje Batinog zdravlja. Srčani, a potom moždani udar, pa gangrena koju je pokušavao izliječiti na Kubi. I sve bi, poslije ovog liječenja, možda bilo bolje da se Bata 2014. godine nije povrijedio na snimanju filma "Led".

To je, vjeruju ljekari, "presjeklo" dobijenu protivgangrenoznu terapiju. Bolest je podmuklo napredovala do ovih dana, kada je stručni tim Kardiovaskularne bolnice Dedinje, uz saglasnost porodice, odlučio krajem protekle nedjelje Bati amputirati dio lijeve noge i pokušati mu produžiti život, pišu Novosti.rs.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš