Osmi nastavak filma "Fast and Furious" bi trebao biti sniman na Kubi

Osmi nastavak Universalovog akcionog serijala "Brzi i žestoki" (Fast and Furious 8) bi nakon više od pola stoljeća trebao biti prvi holivudski film koji će biti snimljan na Kubi.

Osmi nastavak filma "Fast and Furious" bi trebao biti sniman na Kubi

Američki magazin "Variety" javlja da su pregovori i izdavanje potrebnih dozvola za snimanje filma na Kubi u završnoj fazi, a da će se film snimati na različitim lokalitetima Kube, New Yorka i Atlante. Iz kompanije Universal Pictures je saopćeno da je ekipa zadužena za taj dio posla već posjetila Kubu i potencijalne lokalitete snimanja i da su izuzetno zadovoljni idejom snimanja na tom otoku.

Osmi nastavak ovog serijala će režirati F. Gary Gray, a u glumačkoj posadi će ostati poznata imena poput Vin Diesela, Dwaynea Johnsona i Jason aStathama. Ekipi bi na snimanju na Kubi najveći problem mogla predstavljati činjenica da tamo skoro da i nema internet konekcije.

Nedavni dogovor vlasti Kube i SAD o procesu normalizacije odnosa i okončanja višedecenijske izolacije Kube su otvorili mogućnost da se scene popularnog akcionog filma snimaju na egzotičnim lokalitetima Kube.

"Kuba je zemlja o kojoj mnogi znaju, ali su je rijetki i vidjeli. Ovakvi projekti za cilj imaju svakako povećanja interesa javnosti za Kubu", izjavio je savjetnik za trgovinske odnose između SAD-a i Kube John Kavulich.

Nikada ranije u historiji na Kubi nije sniman film, niti serija u rangu popularnosti sa filmom "Brzi i žestoki". Ranije je snimljen samo mali holivudski komad "Tata" u kojem je glavnu rolu glumio Giovanni Ribisi, a sniman je tokom kubanske revolucije.

Izvor: (Anadolija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš