Brend je rođen

"Maša i medvjed" popularniji i od Putina

Ruski predsjednik Vladimir Putin nije najpopularnija ličnost iz Rusije, već su to Maša i medvjed, likovi iz istoimenog crtanog filma, koji obara sve rekorde na YouTubeu među mališanima na svim stranama svijeta.

"Maša i medvjed" popularniji i od Putina

Ovaj crtani film, koji je napravljen prema motivima ruskih narodnih bajki, počeo je da bilježi uspjeh 2009. godine, piše pariski Liberacion. Danas serijal može da se pohvali rekordnom popularnošću i izvan granica Rusije.

Malena djevojčica-nevaljalica i njen prijatelj medvjed-gunđalo sa dobrim srcem, postigli su veliki uspjeh.

Crtani film "Maša i medvjed", nastao u malom studiju u Moskvi, preveden je na 25 jezika i prikazuje se u stotinu zemalja.

Početkom godine neumorni dvojac stigao je i u francuska kina.

Sedamnaesta epizoda crtanog filma, koja je imala dvije milijarde pregleda na YouTubeu, postala je peti najgledaniji video u historiji sajta.

Nove epizode crtanog filma nastaju u studiju Animaccord u Moskvi. Oba lika su rezultat spajanja poznatih ruskih bajki i mašte sovjetskog animatora Olega Kuzovkova.

Da bi osvojili Evropu, studio je morao privući marketing menadžere. Prvo je trebalo pridobiti žirije međunarodnih festivala animiranih filmova.

Cilj je bio da se stvori publika, svijet "Maše i medvjeda". Napravljeni su spinof, pjesme, karaoke, naljepnice... Tako je rođen brend.

Tada produkciju studija počinju da primjećuju međunarodne televizije, prije svega francuske te postaju njeni stalni emiteri.

Ovaj crtani film, također, ima uspjeh na internetu, gdje su nove epizode dostupne besplatno.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš