Zašto Alfa odgađa početak prodaje modela Giulia?

U agenciji Automotive News Europe misle da imaju odgovor na pitanje zašto Alfa Romeo odgađa početak prodaje nove Giulie.

---

Prema informacijama do kojih su u agenciji Automotive News Europe došli preko neimenovanih dobavljača dijelova za grupaciju FCA (Fiat Chrysler Automobiles), nova Giulia još se neće pojaviti u prodajnim salonima Alfa Romea jer je na interno sprovedenim crash testiranjima (simuliranje frontalnog sudara, bočnog udara i udara u zadnji dio) karoserija automobila pokazala rezultate ispod očekivanja, pa je zbog navedenog inžinjerima Alfe potrebno dodatno vrijeme da se na automobilu isprave navedeni sigurnosni nedostaci.

U Alfa Romeu su brzo reagovali na informaciju agencije Automotive News Europe, jer je glasnogovornik italijanske automobilske kompanije u izjavi za automobilski magazin Road & Track rekao da izvještaj agencije „nije siguran i pouzdan“. Kao razloge za odgađanje početka globalne prodaje Giulie u Alfi navode „nastojanja da se prije početka prodaje formira adekvatna prodajno-servisna mreža“. Prema posljednjim informacijama iz Alfe, prve Giulie (Quadrifoglio) u prodajnim salonima trebale bi se pojaviti krajem drugog kvartala ove godine. Ubrzo nakon najsnažnije verzije u prodaji bi se trebale pojaviti i slabije benzinske i dizelske verzije.

Osim kašnjenja s početkom prodaje jednog od najduže očekivanih automobila srednje klase, u grupaciji FCA priznali su da je Alfin prvobitni plan o produkciji novih modela različitih kategorija do 2018. godine ipak morao biti revidiran, pa je realizacija planirane produkcije pomjerena do sredine 2020. godine. Razlozi za kašnjenje pravdaju se vremenom koje je potrebno za istraživanje i razvoj svakog modela pojedinačno.

U nastojanju da što lakše izađu na kraj sa svim poteškoćama koje prate današnju automobilsku industriju, u FCA su na čelo inžinjerijskog odjela Alfe (i Maseratija) iz BMW-a doveli Roberta Fedelija koji je dio svoje bogate karijere proveo i kao šef inžinjerijskog odjela Ferrarija.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš