JE Design opremio Audi SQ7

Tuner JE Design je predstavio široki body kit namijenjen drugoj generaciji Audija SQ7, koji može biti opremljen i drugim poboljšanjima.

Prvi Audi Q7 je bio veoma popularan među tunerima, njegov nasljednik će biti po svemu sudeći još privlačniji. JE Design je među mnogim tunerima koji su radili na velikom SUV-u iz Ingolstadta za koji su pripremili široki body kit koji je kompatibilan samo sa Sline verzijom i SQ7 modelom.

Audi SQ7 je dobio novi prednji branik, proširene blatobrane i nove pragove. Na stražnjoj strani je spojler postavljen na krovu i stražnji lip spojler. Cijeli body kit košta 7.557 eura. Osim toga 22-inčni naplaci s gumama dimenzija 295/30 R33 košta 4.390 eura, koje dolaze sa distancerima.

Tunerski program uključuje i poboljšanje 3,0-litarskog turbodizelskog motora tako da on sada razvija 326 KS pri 685 Nm obrtnog momenta. Povećanje snage košta dodatnih 1.999 eura i dolazi s dvogodišnjom garancijom na motor i mjenjač.

Tuner radi i na poboljšanju novorazvijenog 4,0-litarskog TDI V8 motora, koji će uskoro isporučivati 522 KS pri 900 Nm obrtnog momenta.

Tunirani SQ7 će od 0 do 100 km/h ubrzavati za manje od 4,8 sekundi koliko je potrebno standardnom modelu, a i maksimalna brzina će biti veća od 250 km/h.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš