Maserati objavio fotografiju SUV-a Levante

Kompanija Maserati je zvanično otkrila izgled svog SUV-a Levante objavljivanjem prvih fotografija.

Maserati objavio fotografiju SUV-a Levante

Maserati Levante će debitovati na Sajmu automobila u Ženevi, a iz kompanije kažu da ima "prepoznatljivi talijanski karakter", koji ističe prednja maska agresivnog izgleda s hromiranom rešetkom hladnjaka i okruglim maglenkama. Sportski dizajn naglašava i nageto vjetrobransko staklo, linija krova i ventilacijski otvori na blatobranima. Levante ima i prozore bez okrvira.

Kompanija još uvijek nije objavila tehničke specifikacije, ali je saopćila da je šasija dizajnirana za idealno ponašanje na cesti, ali i na off-road terenu. Automobil je opremljen "inteligentnim" pogonom na sva četiri točka, specijalnim ovjesom sa zračnim oprugama i elektronski upravljanim amortizerima

U ponudi će biti različiti benzinski i dizel motori koji će biti upareni sa standardnim osmostepenim automatskim mjenjačem specijalno podešenim za ovaj model. Maserati Levante će pokretati 3,0-litarski V6 motor koji će isporuje 350 i 430 KS. Osnovni model od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,3 sekundi, dok snažnija verzija do "stotke" stiže za 5,2 sekunde prije nego dostigne maksimalnu brzinu od 264 km/h.

Što se tiče dizela, kupci će moći naručiti verziju sa 3,0-litarskim V6 motorom koji razvija 275 KS. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno 6,9 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 230 km/h.

Tagovi:auto

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš