Auto motor und sport

Continental najbolja zimska guma za ovu zimu

Ugledni njemački magazin Auto motor und sport, kao i svake godine, i ovaj put je proveo opsežno testiranje novih zimskih guma za putničke automobile. Ovaj put Continental je bio neprikosnoven sa svojom novom gumom TS850 P.

Auto Motor und Sport magazin je u svom posljednjem izdanju objavio veliki test zimskih guma za ovu godinu. Među deset zimskih guma evropskih, američkih i azijskih marki u dimenziji 225/45 R 18 V kao uvjerljiv pobjednik izašao je Continental 850 P.

Svi testovi guma izvedeni su na istom automobilu, BMW-u 430i Gran Coupé, a samo je Continental zaradio prestižnu ocjenu "vrlo preporučivo".

Tri gume dobile su nešto lošiju ali i dalje dobru „preporučive“ ocjenu, i to Dunlop Winter Sport 5, novi Semperit Speed-Grip 3 i Michelin Pilot Alpin A4. Ostalih šest guma dobilo je lošije ocjene "i dalje preporučive" ili "uslovno preporučive", gdje ima i iznenađujuće zvučnih imena u gumarskoj industriji.

Za pobjedničku gumu Continental Winter Contact TS 850 P urednici magazina Auto motor und sport su napisali: "Ova guma ima vrlo dobar balans na snijegu, izuzetno je sigurna u mokrim uslovima, te ima sportske osobine na suhom asfaltu."

Ova guma je dobila odlične ocjene u svakoj disciplini, a posebno dobre ocjene dobila je pri ocjenjivanju subjektivnog osjećaja pri vožnji po snijegu, te je dominirala na četiri od ukupno šest različitih testova na mokroj podlozi.

Odlične ocjene je dobila i ukupno trećeplasirana guma, Semperit Speed-Grip 3, koja prema urednicima Auto motor und sport magazina nudi "izvanredno držanje i vrhunske performanse kočenja na snijegu, te je sigurna u zavojima i na mokrom".

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš