U Ženevu stiže i BMW M760i xDrive

BMW će na Sajmu automobila u Ženevi, pored ostalog, premijerno predstaviti i svoju reprezentativnu limuzinu visoke klase koja se krije iza oznake M760i xDrive.

U odnosu na standardne modele aktuelne Serije 7, model M760i izvana se razlikuje po novim aerodinamičkim karoserijskim detaljima među koje spadaju redizajnirani elementi na prednjem dijelu automobila i decentni spojler na poklopcu motora. Uz slovo M stiže i novi sportski izduvni sistem, a tu su i posebne 20-inčne ultralagane aluminijske felge na kojima su gume Michelin Pilot Super Sport.

Promjene u luksuzno opremljenoj unutrašnjosti uključuju trokraki sportski upravljač, papučice od nehrđajućeg čelika, osvijetljene pločice na pragovima i jedinstvenu crnu centralnu konzolu s oznakom V12 koja vozača podsjeća na ono što se nalazi ispod poklopca motora.

BMW M760i xDrive pokreće 6,6-litarski M Performance biturbo V12 motor koji raspolaže sa više od 600 konjskih snaga i 800 Nm najvećeg obrtnog momenta. Za prijenos snage na obje osovine (xDrive) zadužen je 8-stepeni automatski mjenjača uz koji će automobil za ubrzanje od 0 do 100 km/h "potrošiti“ samo 3,9 sekundi. Maksimalna brzina i u ovom je slučaju elektronski ograničena do 250 km/h.

Početak prodaje i cijena automobila bit će poznati nakon ženevskog predstavljanja.
Tagovi:BMWauto

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš