Ovako bi mogao izgledati Audi A6 Avant

Zahvaljujući "genima" koncepta Prologue Avant novi karavan kompanije Audi ima blistavu budućnost, barem ako je suditi prema objavljenom renderu.

Koncept Prologue Avant je predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi prošle godine te je predstavljao ne tako suptilan način najavljivanja sljedeće generacije modela A6 Avant, koji će se na tržištu pojaviti vjerovatno 2018. godine nakon dolaska potpuno novog modela A8 naredne godine i atraktivnog modela A7 Sportback nekoliko mjeseci kasnije.

Render je baziran na konceptu Prologue Avant, ali je automobil malo manje uzbudljiv od samog koncepta, što će sigurno biti i slučaj s produkcijskim modelom.

Razlog zbog kojeg izgleda znatno drugačije od aktuelnog A6 Avant modela je to što će nova generacija biti treći model koji će odlikovati nadolazeći dizajnerski jezik, a sve pod nadzorom šefa Audijevog dizajna Marca Lichtea.

Osim što će drugačije izgledati, Audi A6 Avant će biti veći od prethodnika, ali i lakši za 100 kg. To je rezultat prelaska na MLB Evo platformu.

Osim uobičajenih dizelskih i benzinskih motora s turbopunjačima, novi A6 će biti dostupan i kao plug-in hibrid.

Nedugo nakon dolaska modela A6 Avant, pojavit će se i Allroad verzija sa standardnim Quattro pogonom na sva četiri točka i plastičnom zaštitom karoserije. Ovaj model je već najavljen konceptom Prologue Allroad na prošlogodišnjem Sajmu automobila u Šangaju. RS6 Avant bi trebao doživjeti novu generaciju, ali tek 2019. godine.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš