Osnovni Audi R8 trebao bi pokretati trolitarski biturbo V6 motor

U Audiju se pripremaju da do 2018. godine kupcima ponude jeftiniju verziju modela R8 koji bi trebao pokretati novi benzinski trolitarski biturbo V6 motor.

Prema neimenovanim izvorima do kojih su došli novinari američkog automobilskog magazina Car & Driver osnovni Audi R8 pokretat će trolitarski biturbo V6 motor koji će svojim konceptom biti sličan trolitarskom TFSI V6 motoru koji pokreće Audijev model S4. Zvaničnih informacija nema, a u magazinu misle da će motor raspolagati sa oko 450 konjskih snaga.

Motor će se nuditi u kombinaciji sa 7-stepenim automatskim mjenjačem sa dva kvačila, a snaga će se distribuirati na sva četiri točka. Pretpostavlja se da će maksimalna brzina automobila iznositi nešto više od 305 km/h.

I dok se u ranijim najavama spominjalo da će osnovni R8 pokretati 2,5-litarski 5-cilindarski turbo-benzinski motor, izvor magazina tvrdi da su u Audiju odustali od ideje jer bi tako stvorili nepoželjnu internu konkurenciju između modela R8 i TT RS.

Pored novog V6 motora, R8 će se i dalje nuditi s 5,2-litarskim V10 motorom koji se nudi sa 540 i 610 konjskih snaga. U pripremi je i još snažnija verzija zasnovana na V10 konfiguraciji, ali nije poznato kada će se pojaviti i koliko će snage nuditi.

Tagovi:autoAudi R8

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš