Mercedes-AMG za A-Klasu pripremio nove karoserijske detalje

Mercedes-AMG predstavio je nekoliko novih karoserijskih komponenti koje će ponuditi uz pojedine verzije redizajnirane A-Klase.

Nove četiri karoserijske komponente s kojima će Mercedesova osvježena A-Klasa biti još atraktivnija uključuju prednji usmjerivač zraka (470 eura), nove obloge pragova (790 eura) drugačiji donji dio zadnjeg odbojnika (470) i crne poklopce otvora na zadnjem odbojniku (185 eura). Za AMG-ove aplikacije na karoseriji potrebno je još 200 eura. Izražene cijene odnose se na Njemačko tržište i u njih je uključeno 19 posto poreza.

Sve ponuđene komponente obojene su sjajno crnom bojom, a u Mercedesu kažu da je instaliranje na automobil maksimalno pojednostavljeno i može se izvesti u sopstvenoj garaži.

Dijelovi su za sada na raspolaganju za model A250 Sport 4MATIC i za A-Klase koje su naručene sa specifikacijom AMG Line.

Mercedes-AMG već je najavio da će se sličan karoserijski kit od juna moći dobiti i za model C-Klasa Cabriolet, ali i za modele CLA i GLA čije se redizajnirano izdanje nezvanično očekuje u aprilu ili maju, jer je Mercedes za ženevsko automobilsko okupljanje koje počinje za nekoliko dana pripremio neke druge značajne novitete.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš