LUMMA nudi Jaguar F-PACE na 24-inčnim felgama

Njemačka kompanija LUMMA Design pripremila je sveobuhvatan tuning program za prvi crossover u istoriji britanske automobilske marke Jaguar.

Iza marketinškog naziva "CLR F" LUMMA za Jaguarov luksuzni crossover F-PACE nudi nekolicinu karoserijskih dodataka među kojima se posebno ističe novodizajniran prednji odbojnik, a izuzetno skladno izgledaju i obloge pragova na koje se nadovezuju proširenja na blatobranima. LUMMA uz doplatu nudi poklopac motora i difuzor zraka od karbona, prvenstveno zbog smanjenja mase automobila.

Ono što u LUMMI u ovom slučaju posebno ističu je enormno veliki komplet 24-inčnih aluminijskih ojačanih felgi na kojima su gume dimenzija 285/35 naprijed, odnosno 355/25 nazad. Objašnjenje za točkove izuzetno velikog promjera veoma je jednostavno: "Drugačije nismo mogli optimalno popuniti praznine ispod Jaguarovih blatobrana".

Pored optičkog tuninga u LUMMI pripremaju i znatno snažniju verziju trolitarskog benzinskog V6 motora koji je standardno potpomognut mehaničkim kompresorom. Umjesto 380 konjskih snaga, koliko motor nudi u serijskom Jaguaru F-PACE S, LUMMA će ponuditi verziju sa dodatnih 100 „konja“. Uz 480 konjskih snaga stiže i novi izduvni sistem sa četverostrukim završecima pozamašnog promjera.

LUMMA će ovakav Jaguar F-PACE kupcima ponuditi u trećem kvartalu ove godine, a osim atraktivne vanjštine kupcima će se ponuditi i nekolicina novih materijala (koža, alkantara, brušeni aluminij, više vrsta drvenih obloga, karbon...) za uređenje unutrašnjosti. Obavezan dio opreme su tepisi s logom kompanije i nove aluminijske papučice.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš