Kompanija Actev Motor predstavila električni karting

Kompanija Actev Motors sa sjedištem u Silikonskoj dolini u Californiji predstavila je svoj električni karting Arrow Smart-Kart namijenjen djeci od 5 do 9 godina.

Direktor i osnivač kompanije Nest Tony Fadell, koji je također suosnivač kompanije Actev Motors, ponosno je predstavio Arrow Smart-Kart, potpuno električni karting pogodan za djecu između pet i devet godina. On posjeduje WiFi i GPS, kao i geo-fence tehnologiju, tako da roditelji mogu postaviti sigurnu udaljenost za vožnju putem aplikacije na smartphoneu.

Karting je opremljen i senzorima za otkrivanje prepreka, a u slučaju opasnosti od sudara aktivira se sistem za izbjegavanje. Električni karting može dostići brzinu do 19,3 km/h, ali je roditelji mogu dodatno smanjiti.

Karting je težak 33 kg, ima čeličnu šasiju, a pokreću ga dva električna motora od 250 w. Dostupno je nekoliko različitih body kitova, a motore napajaju dvije litij-jonske baterije.

Osnovna verzija košta 999,95 dolara, a moguće je kupiti i dodatnu opremu poput baterije od 149,95 dolara, brzog punjača od 49,95 dolara, kao i body kita inspirisanog Formulom 1 od 149,95 dolara.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš