Hyundai za Tucson pripremio novi dizelski motor i mjenjač

Hyundai je na Sajmu automobila u Ženevi, pored ostalog, predstavio i novu pogonsku opciju za svoju nedavno predstavljenu novu generaciju crossovera Tucson.

--

Najnovija pogonska opcija koja će se ponuditi evropskim kupcima Hyundaijevog modela Tucson je novi 1,7-litarski turbodizelski četverocilindarski motor koji razvija 141 konjsku snagu i raspolaže sa 340 Nm najvećeg obrtnog momenta koji je vozaču dostupan u radnom režimu motora od 1.750 do 2.500 obr/min. Poređenja radi, dosadašnja je 1,7-litarska turbodizelska motorna opcija nudila 115 KS i 280 Nm obrtnog momenta.

Motor se nudi u kombinaciji sa 7-stepenim automatskim mjenjačem sa dva kvačila za koji u Hyundaiju kažu da osigurava 20 posto nižu prosječnu potrošnju goriva u poređenju s prošlom 6-stepenom automatskom opcijom.

Uz spomenutu kombinaciju motora i mjenjača, ali i standardno ugrađen sistem start-stop, Hyundaijev aktuelni evropski "bestseller" u prosjeku troši 4,9 litara nakon 100 pređenih kilometara uz prosječnu emisiju CO2 koja iznosi 129 g/km. Automobil od 0 do 100 km/h stiže nakon 11,5 sekundi.

Hyundai Tucson proizvodi u svojim evropskim pogonima koji se nalaze u Češkoj Republici, a jedna od potvrda vrhunskog kvaliteta automobila je i 5-godišnja garancija proizvođača.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš