Honda NSX bit će skuplja od Porschea 911 Turbo

Honda je objavila cijene za svoj novi hibridni NSX koji je predviđen za prodaju na pojedinim evropskim tržištima.

Paralelno sa predstavljanjem svoje produkcije za evropska automobilska tržišta, Honda je na Sajmu automobila u Ženevi objavila cijene za dugo očekivani sportski model NSX koji će Evropljani sada moći da kupe u hibridnoj pogonskoj kombinaciji.

Novi NSX u Njemačkoj će se ponuditi s početnom cijenom koja iznosi 180.000 eura, što ga čini skupljim od aktuelne generacije Porschea 911 Turbo za koji je potrebno izdvojiti 174.669 eura. Slična razlika u cijeni u korist njemačkog konkurenta je i na britanskom tržištu.

Honda će knjigu narudžbi otvoriti početkom aprila, a Evropa će biti glavno izvozno tržište za NSX koji će se proizvoditi u sjevernoameričkim pogonima japanske kompanije. Prve isporuke evropskim kupcima očekuju se početkom jeseni.

Cijene NSX-a za kupce u Sjedinjenim Državama kreću se od 156.000 dolara za osnovni model do 220.000 dolara za najskuplju verziju. Honda svoj hibridni sportski automobil u Americi prodaje pod imenom Acura, što je višegodišnji naziv sjevernoameričke divizije Honde.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš