Ford predstavlja osvježeni SUV Kuga

Ford uvodi redizajnirani model Kuga u Evropi, a svoju premijeru imaće iduće sedmice na Mobile World Congress-u u Barceloni.

Dizajnerske promjene koje donosi osvježena Kuga počinju na prednjem dijelu gde je sada veća trapezoidna maska u kombinaciji s manjim otvorima u donjem dijelu branika, dok elegantniji farovi sa LED dnevnim svjetlima čine da ovaj kompaktni SUV izgleda savremenije.

Promjenjena su i svjetla za maglu kao i zadnja svjetla, a istovremeno u ponudu Ford uvodi i nove felge od lake legure prečnika od 17 do 19 inča u nekoliko različitih stilova obrade. Kupci će također moći da izaberu i novu Copper Pulse boju karoserije, a novost u ponudi je i kuku za vuču sa elektromotorom koji je sakriva ispod zadnjeg branika kada se ona ne koristi.

Unutra je Kuga sada dobila nove kontrole klima-uređaja i neznatno modifikovani volan koji se može po želji i zagrijavati. Novost je i elektronska parkirna kočnica i indikator zaključavanja vrata, dok su "handsfree" vrata prtljažnika poznata iz modela prije redizajna.

Osvježena Kuga će biti ponuđena i sa Fordovim SYNC 3 infotainment sistemom sa ekranom od 8 inča osjetljivim na dodir sa podrškom za Android Auto i Apple CarPlay. Također, Ford prvi put nudi Kugu sa sistemom adaptivnih prednjih svjetala, a tu je i nadograđeni Active City Stop sistem izbjegavanja sudara koji sada radi do brzina od 50 km/h umjesto 30 km/h kako je funkcionisao do sada.

Važna novost je 1.5-litarski turbodizelski TDCi motor koji proizvodi 120 konjskih snaga i nudi se isključivo uz modele sa prednjim pogonom. Ovaj motor je pridružen postojećem od 150 KS 2.0 TDCi turbodizelašu i 1,5-litarskom EcoBoost benzincu koji se nudi sa 120, 150 i 182 KS.

Ford Kuga u svom osvježenom izdanju u prodaju na tržištima u Evropi stiže u jesen ove godine.

Tagovi:auto

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš