Premijerno u Kini

Aston Martin DB11 uskoro i s V8 motorom

Prema posljednjim informacijama Aston Martin će na aprilskom Sajmu automobila u Šangaju (Kina) premijerno predstaviti model DB11 i u kombinaciji s manjim V8 motorom.

Aston Martin je svoj model DB11 premijerno predstavio na prošlogodišnjem Sajmu automobila u Ženevi, a njihov novi ultimativni GT automobil (koji je zamijenio model DB9) ispod prednjeg poklopca krije novorazvijeni 5,2-litarski V12 motor koji uz asistenciju dva turbo-punjača nudi nešto više od 600 KS.

Kako sada stvari stoje, V12 više neće biti jedini motor u ponudi za DB11, jer je iz krugova koji su bliski Aston Martinu stigla najava da će se DB11 uskoro ponuditi i u kombinaciji s 4-litarskim V8 biturbo motorom s više od 530 KS koji slavna britanska automobilska kompanija „posuđuje“ od AMG-a.

Uz činjenicu da je kinesko tržište drugo po važnosti za Aston Martin, očekuje se da će DB11 V8 biti premijerno predstavljen upravo na predstojećem Sajmu automobila u Šangaju koji svoja vrata za posjetioce otvara sredinom aprila.

DB11 bi u drugoj polovini godine trebao dobiti i Cabrio verziju (Volante), a u planu za narednu godinu je i Coupe verzija DB11 S koju će pokretati spomenuti 5,2-litarski V12 motor u još snažnijem izdanju.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš