Alfa Romeo u Ženevi predstavio sve verzije modela Giulia

Alfa Romeo je na Sajmu automobila u Ženevi konačno predstavio i ostale dizelske i benzinske verzije modela Giulia, jer mnogi smatraju da je (pre)dugo u fokusu bila samo najsnažnija sportska verzija QV.

Iz Alfa Romea je prošle sedmice stigla najava da će u Ženevi pokazati i slabije verzije novog modela Giulia, što se konačno i desilo. Italijanski automobilski proizvođač prve narudžbe za Giuliu počinje primati 15. aprila, a odnose se na tržišta u Evropi, Africi i na Bliskom istoku.

Konkurencija BMW-u Serije 3 u početku će se nuditi sa 2,2-litarski turbodizelskim motorom koji će imati dvije verzije snage (150 i 180 KS). Kupci će za prijenos snage na zadnju osovinu moći da biraju 6-stepeni ručni ili 8-stepeni automatski mjenjač.

Ljubiteljima benzinskih motora, kojima je supersnažna verzija QV izvan domašaja, u Alfi su pripremili dvolitarski turbo-benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva koji pri 5.000 obr/min nudi 200 konjskih snaga i 330 Nm najvećeg obrtnog momenta pri 1.750 obr/min. Prijenos snage u ovom slučaju obavlja se isključivo preko 8-stepenog automatskog mjenjača.

Uz nekolicinu inovativnih asistencijskih i sigurnosnih sistema, Alfa će Giuliu nuditi sa tri nivoa opreme (Giulia, Super i Quadrifoglio). Uz osnovni paket opreme standardno stižu 16-inčne aluminijske felge, tempomat, dvozonski klima-uređaj i multimedijalni sistem Connect s kojim se upravlja preko 6,5-inčnog displeja.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš