Otkriven izgled obnovljene Toyote GT 86 uoči predstavljanja u New Yorku

Kompanija Toyota je odlučila otkriti izgled obnovljenog modela GT 86, koji će sljedeće sedmice biti predstavljen u New Yorku.

---

Coupe s pogonom na stražnjim točkovima je doživio blage kozmetičke promjene koje počinju na prednjem dijelu, gdje se nalazi veći centrali usisnik zraka. Toyotini dizajneri su promijenili izgled prednjeg branika, kao i kućišta maglenki, a promjene su doživjela i LED svjetla. Obnovljeni GT 86 je dobio i nove pokazivače smjera, kao i novi set naplataka.

Fotografije unutrašnjosti još uvijek nisu objavljene, ali iz Toyote tvrde da je izrađena od kvalitetnijih materijala zahvaljujući upotrebi kože i Alcantare. Alcantarom je presvučena kompletna instrument tabla, a korištena je i u izradi tapacirunga na vratima. U izradi sjedišta je korištena tkanina sa srebrenim koncem.

Atmosferski 2,0-litarski motor je preuzet od prethodnika, ali ima dodatnih 5 KS, što znači da razvija 205 KS pri 212 Nm obrtnog momenta. Poboljšan je i šestostepeni manuelni mjenjač za bolje performanse. Dodatak je Hill Start Assist sistem (HAC) za pomoć pri kretanju uzbrdo. Ovaj sistem sprečava kretanje automobila unazad na uzbrdicama.

Toyota model GT 86 predstaviti sljedeće sedmice na Sajmu automobila u New Yorku najesen.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš