Otkriven izgled Golfa GTI TCR sa 330 KS

Kompanija Volkswagen slavi 40. rođendan modela Golf GTI, a tim povodom je otkrila izgled novog Golfa GTI TCR.

---

Model su zajednički razvile kompanije Volkswagen Motorsport i SEAT, a radi se o trkaćem automobilu koji će se takmičiti u TCR International Seriji. S obzirom na njegovu svrhu, automobil je dobio aerodinamični široki body kit koji uključuje novi prednji branik, poklopac motora s ventilacijskim otvorima i proširene lukove točkova. Body kit uključuje i nove pragove te sportski stražnji branik.

Osim toga, Golf GTI TRC je dobio prednji spliter od karbonskih vlakana, a od istog materijala napravljen je i stražnji spojler. Tu su i 18-inčni trkaći naplaci sa Michelin gumama.

Iz Volkswagena nisu govorili mnogo o unutrašnjosti, ali su potvrdili da Golf GTI TCR ima zaštitni kavez i sportsko sjedište za zaštitom za glavu.

Automobil pokreće 2,0-litarski četverocilindrični motor s turbopunjačem, koji razvija 330 KS pri 410 Nm obrtnog momenta. Uparen je sa šestostepenim sekvencijalnim sportskim mjenjačem, a na upravljaču su "lopatice" za promjenu brzina. Model od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,2 sekunde prije nego dostigne maksimalnu brzinu od 230 km/h.

Osim poboljšanja motora, unaprijeđen je prilagodljivi ovjes, upravljanje, kočioni sistem visokih performansi sa diskovima promjera od 14,2 inča naprijed i 12,2 inča nazad.

U svom saopćenju direktor Volkswagen Motorsporta Jost Capito je rekao da "Golf GTI TCR omogućava timovima da pariraju konkurentima u takmičenju sa idealno pripremljenim automobilom koji je pokazao impresivne rezultate na testovima i pokazao veliki potencijal u takmičenju".

Volkswagen će proizvesti samo 20 automobila ove godine.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš