Predstavljena Fiesta ST200

Najnovija sportska verzija Fordovog automobila

Iako su u Fordu (za sada) odustali od Fieste s oznakom RS, utjeha svima kojima je Focus RS nedostižan mogla bi biti Fiesta ST200.

Opisana kao "najsnažnija produkcijska Fiesta do sada" najnovija sportska verzija Fordovog popularnog automobila niže klase opremljena je 1,6-litarskim četverocilindarskim EcoBoost turbo benzinskim motorom u koji je "ugurano" 200 konjskih snaga i oko 280 Nm najvećeg obrtnog momenta.

S obzirom na prilično laganu karoseriju, Fiesta ST200 od 0 do 100 km/h stiže nakon 6,7 sekundi, a njena maksimalna brzina iznosi više od 230 km/h.

Jedna od karakteristika najsnažnije Fieste ST200 koja će stati rame uz rame s nekoliko odličnih sportskih „hothatch“ automobila je jedinstvena boja karoserije, a tu su i posebno dizajnirane mat crne 17-inčne aluminijske felge ispod kojih se mogu vidjeti crvene kočne čeljusti. Sportski karakter automobila potvrđuje i par Recaro sportskih sjedišta.

"Fiesta ST200 istinski je vozački automobil, moderna klasika koja će se zasigurno svidjeti svojim budućim vlasnicima, jer smo u odnosu na posljednju Fiestu s oznakom ST stvari ovdje podigli na znatno viši nivo", rekao je prilikom predstavljanja automobila Joe Bakaj koji u evropskom ogranku Forda obavlja dužnost potpredsjednika Odjela za razvoj.

Proizvodnja nove Fieste ST200 počinje u junu kada se i očekuju prve isporuke za evropske kupce.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš