Konceptni sportski automobil THX najavljuje novu generaciju električnih vozila

Relativni uspjeh kompanije Tesla na tržište donosi novi val električnih automobila, a polako se pojavljuju i potencijalni rivali. Jedan od njih je kompanija Faraday Future, koja je dizajnirala sportski električni automobil.

Ukrajinski dizajner Yevgeniy Bratchyk je dizajnirao sportski električni automobil budućnosti, a nazvao ga je koncept THX. Produkcijska verzija ovog koncepta bi bila potencijalni rival aktuelnim električnim automobilima kompanija poput Tesle.

Radi se dvovratnom coupeu futurističkog izgleda, koji bi trebao biti prvi model u ponudi, a ciljna grupa su mladi kupci starosne dobi između 18 i 30 godina. U unutrašnjosti ima mjesta samo za dvije osobe, a iako nema fotografija, nemoguće je očekivati ništa manje od najnaprednije tehnologije.

Nedostatak prozora i vetrobranskog stakla sugeriše da bi automobil trebao koristiti tehnologiju za autonomnu vožnju, no, nije isključena ni mogućnost da automobilom upravlja čovjek.

Na fotografiji koja otkriva izgled stražnjeg dijela je jasno vidljivo da su korištena karbonska vlakna, a zelena stražnja svjetla se slažu s detaljima na prednjem dijelu automobila. Nazad je i centralno postavljeno vertikalno svjetlo koje se pali pilikom kočenja. THX ime je ispisano također u centralnom dijelu.

Yevheniy zamljišlja da bi ovakav automobil bio odličan za korištenje na cestama do 2030. godine, uglavnom na autoputevima.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš